Osta targalt - sobivad tooted koju leiab Aru Grupist 21. oktoober 2016

Sobivad tooted oma koju leiab Aru Grupist

Akende ja uste tootmine on aastatega teinud läbi palju arenguid nii materjalide kui ka tehnoloogia osas. Varasema 2-kihilise klaaspaketiga akende asemel on muutunud populaarseks 3-kihilised paketid, mis tagavad parema sooja- ja helipidavuse ning pikema eluea annab akendele-ustele puitprofiilide katmine väljastpoolt alumiiniumiga.

Eramaja akende ostu puhul on oluline jälgida akende soojapidavuse väärtust, vastupidavust ilmastikule ja hooldatavuse mugavust (näiteks pesemisvõimalusi), samuti päikesekaitsevõimet ning mürakindlust. Klaasidega uste ja fassaadide puhul vajab eraldi tähelepanu turvaklaaside valik.

Osta targalt

Kindlasti tuleb akende-uste tellimisel meeles pidada, et neid ei osteta lühiajaliseks kasutamiseks. Sõltuvalt pere vajadustest ning objekti asukohast tuleb otsustada, kas kasutamiseks sobivad rohkem sisse- või väljaavanevad aknad, vajadusel on neid võimalik ka omavahel kombineerida. Tellimuse esitamise, vormistamise ja kooskõlastamise perioodil on oluline läbi arutada kõik tekkivad küsimused, nii on võimalik eksimused ära hoida. Väga oluline on avatäidete mõõdu võtmine ning paigaldus. Puidust avatäited tuleb paigaldada võimalikult kuivadesse tingimustesse, sest betooni- ja viimistlustöödest tekkiv ehitusniiskus võib tooteid oluliselt kahjustada. Lõplikuks otsustamiseks on mõistlik varuda piisavalt aega.